Lednor

Hva er Led ?

Hva er Led ?

Fakta om LED-lys:

• LED-lamper har en levetid på opp mot 50 000 timer. Det vil si at hvis du lar lyset stå på 8 timer hver dag så vil disse lampene vare ca 17 år! En LED-pære varer da like lenge som 50 vanlige pærer. (Til sammenligning sies vanlige lyspærer å skulle vare i opptil 2 500 timer. De fleste varer i mindre enn 1 000 timer. Mens sparepærer i beste fall varer i ca 10 000 timer, dvs bare en femtepart av en LED-pære).

• LED-lys bruker altså bare en åttende-part av strømmen i forhold til vanlige pærer og litt mindre enn sparepærer.

• LED-lys gir best lys, er mest miljøvennlig og i lengden det rimeligste lyset.

• LED lamper tåler rystelser bedre enn både glødelamper og sparelamper/lysrør.

L.E.D.: LED betyr light emitting diode. LED er en solid state-enhet, og ikke krever oppvarming av et filament å lage lys. Snarere er elektrisitet passert gjennom en kjemisk forbindelse som er glade og som genererer lys.

LED Drivere: er gjeldende kontroll enheter som erstatter behovet for motstander. LED Drivers svare på endrede inngangsspenningen og samtidig opprettholde en konstant mengde strøm (utgangseffekt) til LED som sin elektriske egenskaper endrer seg med temperaturen.

LED Strip: LED Strips er vanligvis kretskort med lysdioder loddes til styret. Stripen kan være stiv, eller fleksible og uten kabinett for å beskytte LED og krets.